Home league match played on 08 February 2020.
Kicked off at 4:00 PM

Met dank aan mr. P.

D(iet(h)er)-Day.

Voor de tweede keer dit seizoen krijgt Serre de kans om te bewijzen dat hij vrienden heeft, zo geschiede. Echter leken het niet echt zijn allerbeste kameraden, want ze kwamen hem en zijn doelgebied amper bezoeken gedurende de wedstrijd.

16u00 zaterdagmiddag, het regent pijpenstelen en een nationale vrouwenploegfrisbee wenst graag een beleefd gesprek met de scheidsrechter te voeren. Hij tracht ze een gele kaart te geven, maar helaas betekent dat in het frisbeereglement niet erg veel. Na even te wachten in de regen, kunnen onze 11 helden starten aan de wedstrijd. Of toch niet, de scheidsrechter had per ongeluk nog een truitje aan van de frisbeevrouwen. Travestie, per ongeluk: kan gebeuren!

Korte studieronde in de eerste helft, veel regen, beetje rondpassen, niet heel veel actie.

Na een kwartiertje stopt de regen en begint het echte spel. Dieter voelt zich helemaal in zijn sas en wordt volop bediend door broertje Junior Verbeke, eervolle vermelding voor de laatste: penaltyfout noch gele kaart, topmatch voor hem!

Ondertussen blijft Dieter strooien met kansen en beslist Alex dat het tijd wordt om er eentje te gebruiken en de 1-0 op het scorebord te zetten. Na 23 minuten gaat hij alleen op de keeper af en kapt deze beheerst uit, stapje naar rechts en koel afgewerkt. Verdiende voorsprong.

Geen Dieter zonder Diether. De naamgenoot denkt: "Ik wil ook een assist" en bedient Dieter, die een paar man op het verkeerde spoor zet centraal voor doel. Simepl naast de keeper, dankjewel! 29 minuten bezig en deze 2-0 is direct ook de stand bij de rust.

2e helft, Mathieu R. In, Michiel V out. Verdedigend werk van Michiel lijkt minder nodig, dus Mathieu maakt dankbaar gebruik van de beperkte kunsten van de Flandria aanvallers en kiest resoluut voor de aanval. Tom bleef, zoals altijd, betrouwbaar op de hoge ballen, en Peter had eindelijk eens een aanvaller gevonden had die een nog imposanter figuur had dan hem. Alles leek in orde, en net op dat moment heeft Flandria hun enige kans van de wedstrijd. Listig balletje binnendoor, heel de verdediging opgerold en 1 op 1 tegen Servaas De Wandel. Die beslist, tijdens een rustig seizoen, om zijn genialiteit even te tonen en stopt de doelpoging.

Philippe, na een verdienstelijke partij, maakt plaats voor Matthias die zijn duivels mag ontbinden. En hoe! Net op het veld en dankzij goed controlerend spel van Wouter en Thomas blijven de kansen komen. Deze keer via de rechterkant, Roelens -> Diether, Diether voorzetje voor doel en Matthias beslist los op de volley om de bal in 1 tijd keihard in doel te knallen. Keeper stond erbij en keek ernaar, licht verbaasd.

Diether, met een assist van wie anders dan buddy Dieter, gunt Matthias helemaal niets en legt zelf beslag op 'mooiste goal van de dag'. Van aan het puntje van de baklijn vuurt hij zelf een kanon af richting linkerhoek, en voor de laatste keer moet de Flandria-keeper zich omdraaien. 4-0, 61e minuut.

Als laatste wapenfeit noteren we nog een bedrijvige Callant die een moegestreden Alex vervangt, en Dieter die aan het penaltypunt een bal overschiet die volgens mij nog altijd ergens in de stratosfeer onderweg is.

4-0 en een sterke collectieve prestatie. Ook zonder Stevachim kan er gewonnen worden. When in doubt, pass to Diet(h)er.

Volgende week match 17u tegen de heilige mannen van Elooi Lourdes. Deze keer wel forfaitcijfers? ??